De Omgeving

Bezienswaardigheden

In de directe omgeving vindt u een diversiteit aan bezienswaardigheden, zoals kastelen, grotten, musea, authentieke dorpjes, boeiende steden, labyrinth, pretpark en markten. Kortom te veel om op te noemen. Voor meer tips kunt u terecht bij de receptie van het park en de toerismebureaus in de omgeving.

Een klein overzicht:

Op ongeveer 7 minuten rijden van het huisje kun je allerlei kajaktochten maken. (https://ardennen.nl/activiteiten/kanovaren/)
Op 5 minuten ligt Adventure Valley Durbuy (https://www.adventure-valley.be/nl)
Van 1 Juli t/m 1 Oktober is het Labyrinth van Barvaux geopend (http://www.lelabyrinthe.be/nl/). 11ha mais doolhoven met speeltuinen, shows, puzzels, optredens etc.
Op een kwartiertje rijden liggen de grotten van Hotton (http://www.grottesdehotton.be)
Ook ligt op 15 minuten rijden het dorp Wéris, een van de mooiste dorpjes in Belgie.
Op een half uurtje rijden ligt het Park Chlorophylle (http://parcchlorophylle.com/nl/projet_nl.php) een recreatiebos met een fantastische speeltuin.
Op een half uurtje rijden ligt La Roche-en-Ardenne, ook een bezoekje waard! Hier ligt ook een klein wildpark (http://www.parc-gibier-laroche.be/indexnl.php)

Ardennen

Steden en dorpen

Het pittoreske stadje Durbuy, ook wel het kleinste stadje ter wereld genoemd, bevindt zich slechts 2 kilometer van het park. Het stadje staat met de vele restaurants en terrasjes bekend om zijn gastronomie maar in de met kasseistenen geplaveide straatjes proef je nog steeds de authentieke middeleeuwse sfeer. Ook de moeite waard om een bezoek te brengen zijn Barvaux, Hotton, La Roche-en-Ardenne, St. Hubert, Marche-en-Famenne en Luik.

Durbuy